maandag 2 juli 2018

Zimbabwaanse tuinbeelden, uitgelicht Brian Chapenga.

Een abstract tuinbeeld uit Zimbabwe.

Achtergrondinformatie van Zimbabwaanse beeldhouwer.


Dit is Brian Chapenga.

Hij is geboren in 1986 in Guruve (Noord-Zimbabwe). Hij maakt deel uit van een gezin met nog zes broers. Brian werd geïnspireerd door zijn broers en de omgeving en de woning die gelegen is aan de voet van een heuvel die rijk is aan fruit, de heuvel van Chiparambembwe. Hij leefde en leeft in een omgeving met veel natuursteen wat het voor hem gemakkelijk maakte om hiermee te experimenteren. Daarmee kon hij zijn artistieke carrière ontwikkelen.


Met behulp van gereedschappen van zijn broers en gebruikmakend van een overvloed aan ruwe stenen in de heuvel, richtte hij zijn hart op het beeldhouwen.

Tegen 1997, toen hij nog jong was, werd een deel van zijn kunst verzameld door kunsthandelaren die het Guruve-gebied rondtoerden en dieper de dorpen in gingen om andere kunstenaars te vinden. Hij sloot zich vervolgens aan bij Sanganai Art Group als een graadmeter voor het verbreden van zijn marktbereik en vervolgens verhuisde hij naar Harare.  Uiteindelijk zocht hij de samenwerking op met zijn broer Stewart. Daarmee creëerde hij zijn eigen stijl. De sculptuurpraktijk van Bogian blijft bloeien en evolueren - gespecialiseerd in abstracte bloemen en figuratieve abstracte beelden. Tot op heden zijn zijn werken verzameld door vele verzamelaars van over de hele wereld.

Dit door hem ontworpen en gemaakt natuurstenen beeld is te koop bij Beeldenmarkt.nl in Someren . Zoekt u dit specifieke beeld? Deze link zal functioneren als dit schitterend gevormd beeld uit springstone nog te koop is. Het betreft namelijk een uniek tuinbeeld.

De komende periode zullen we nog veel meer achtergrondinformatie van diverse Zimbabwaanse beeldende kunstenaars plaatsen. Dus houdt deze blog in de gaten.