zaterdag 7 juli 2018

Zimbabwaanse abstracte tuinbeelden, uitgelicht Makore Tawanda

Makore Tawanda, een eigen stijl beeldhouwer.

Schitterende beeldhouwer met een eigen techniek en stijl.

Tawanda Makore werd geboren in de Zimbabwaanse provincie Midlands in de stad Kwekwe in 1979 en werd al op jonge leeftijd geïnspireerd door zijn oom - wijlen Akence Makore - die een beroemde beeldhouwer was. Hij werd verder beïnvloed door de kubiek vormige sculpturen geproduceerd door Zotoh Sango. Hij ontwikkelde al snel zijn eigen techniek en stijl en trad uiteindelijk toe tot verschillende kunstenaarsgroepen. In 2006 trad hij toe tot een groep kunstenaars gevestigd in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Hij is een van de nieuwe generatie jonge kunstenaars wiens werk onderscheidend is geworden. Hij wordt erkend als een van de belangrijkste talenten die vandaag uit Zimbabwe naar voren komen. 

Zijn werk is geëvolueerd naar een unieke stijl van driedimensionale sculpturen die hij Vision Sculptures noemt met een pure, experimentele toets. Bekende kunstverzamelaars in Europa en de VS hebben Tawanda's werk tentoongesteld. "In mijn sculpturen zijn de elementen van essentie en uiterlijk altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden, met als essentie het weergeven en uiterlijk van vorm." Ik abstraheer soms sommige details om de kijker naar mijn doel te trekken, waardoor de essentie van mijn kunst kan worden gemakkelijk te absorberen Dit is op de hoogte van de manier van denken van de abstracte kunstenaar door het creëren van een experimentele benadering van beeldhouwkunst .Ik put mijn inspiratie uit de elke veranderende vorm van mijn naamgenoot, de wolken (Makore betekent wolk in Shona) telkens als ik omhoog kijk in de lucht."

(bron: mbare.com/tawanda-makore)

Deze mooie opaalstenen creatie is te koop via Beeldenmarkt.nl. Als deze link nog werkt is deze nog aan te kopen en anders vindt u mischien nog een ander mooi kunstwerk uit natuursteen van een andere beeldhouwkunstenaar. Ons actuele aanbod vindt bij beeldenmarkt.nl